Kurucaören Ortaokulu

WEB https://kurucaorenortaokulu.meb.k12.tr
Adres : KURUCAÖREN KÖYÜ KURUCAÖREN MEVKİİ KURUCAÖREN KÜME EVLERİ KURUCAOREN ILKOKULU BLOK NO: 17 MERKEZ / KASTAMONU
VİZYON : Öğrencilerimizin; Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkelerine bağlı, Atatürk İlke ve İnkılâplarının rehberliğinde ülkemizin geleceğini şekillendiren; kendisine, ailesine, vatanına, milletine ve insanlığa saygılı, milli, manevi, kültürel, ahlaki ve evrensel değerleri benimseyen, koruyan geliştiren, özgüven ve özdenetim duygusu gelişmiş, düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilen, bilgili ve çağdaş bireyler olarak hayata ve bir üst eğitim kurumuna hazırlamak.
MİSYON : Öğrencilerimize, Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkeleri çerçevesinde destek olmak, onları geleceğe uzanan yolda ahlaklı ve inançlı, sağlıklı iletişim kurabilen, sorumluluk alabilen, kendine güvenli, üretken ve yaratıcı, gelişmelere açık, kendisi ve toplumla barışık, teknolojik gelişmeleri takip eden, öğrenmeye meraklı, Atatürk İlke ve İnkılâplarına sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Saatler : 08.30 - 15.10
Isınma : Kalorifer
Servis : Okulumuzun personeli taşıyan servisi yoktur. Öğretmenlerimiz kendi aralarında anlaşarak okulumuza ulaşmaktadır.
Ulaşım : Özel Araçlarla ve Kastaomonu-Araç-Karabük ilçesi arasında düzenli taşımacılık yapan Doğuş firması her saat başı, İstanbul-Araç-Kastamonu sehirlerarası araçlarla da ulaşım sağlanabilir. Okulumuz ana yol kenarındadır.
Yerleşim Yeri : Araç Yolu Üzeri 18. Km. Kurucaören Köyü / Kastamonu
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Kastamonu iline 18 Km. Araç İlçesine 20 km. mesafededir.
Kontenjan Bilgileri : Okulumuzda 42 öğrencimizin tamamı taşımalıdır.
Sportif Etkinlikler : Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç,
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Tübitak,eTwinning, Eko Okullar, Teknofest, WWF Doğa Öncüleri, Sıfır Atık
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+
Diğer Hususlar : Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunları